Kérdése van? Hívjon minket! +36-27/633-083  +36-20/932-8391

HÍrek

Hatékony takarítás alkoholos tisztítószer segítségével

2022.03.23 10:28
Hatékony takarítás alkoholos tisztítószer segítségével

A sikeres vendéglátóipari vállalkozás működésének elengedhetetlen része a tiszta környezet fenntartása. Számtalan módszer és tisztítószer létezik, amelyek használatának célja a makacs szennyeződések eltávolítása, de ahhoz, hogy a felületeink teljesen tiszták legyenek minden értelemben, egy alkoholos tisztítószer lehet a leghatásosabb fegyver.

De kezdjünk mindent a legelejéről. A szigorú iparági szabványoknak és előírásoknak köszönhetően kijelenthetjük, hogy az éttermek már eddig is a leggyakrabban takarított létesítmények közé tartoztak. De a COVID-19 terjedésével kapcsolatos aggodalmak miatt ezek a dolgok még inkább előtérbe kerültek. A 20 másodperces kézmosástól kezdve a felületfertőtlenítésen át a mélytisztításig mindenre figyelni, miközben kintről egész nap áramlanak be az éhes emberek - elsőre nehéz feladatnak tűnik, de egy takarítási protokoll bevezetésével nem lehetetlen. 

 

Mindazonáltal mielőtt rátérnénk a blogbejegyzésünk fő témájára, szeretnénk előtte tisztázni pár fogalmat. 

Mi a különbség a tisztítás és a fertőtlenítés között?

 

Vannak, akik úgy gondolják, hogy ez a két definíció egy és ugyanaz, pedig valójában különböznek egymástól. 

 

A megfelelő higiénia érdekében először az eszközöket vagy felületeket kell megtisztítani tisztítószerekkel, ezáltal eltávolítva a piszok- és a zsírréteget, ami alatt megbújnak a különböző mikroorganizmusok. Ez a művelet ugyan sok esetben segít csökkenteni a káros baktériumok számát, de nem iktatja ki őket teljesen. Ezért van szükség a fertőtlenítésre, mivel a baktériumok sokszor csak szigorúan szabályozott összetevőket tartalmazó szerekkel pusztíthatók el véglegesen. Ilyen például az etil-alkohol és az izopropil-alkohol, amelyek antibakteriális hatásuknak köszönhetően nagy eséllyel fel tudják venni a harcot a kórokozók ellen. 

 

Viszont a magas alkoholtartalom nem feltétlenül jelenti azt, hogy hatékonyabban elpusztítja a baktériumokat. A mai irányelvek 60-90%-os alkohol használatát ajánlják, amelyek még egy korai, 1895-ös tanulmány hatására alakultak ki. Tudjuk, tudjuk, furának hangzik, de a vizsgálatok azt mutatják, hogy a víz megnyitja a mikrobák membránpórusait, lehetővé téve, hogy az alkohol áttörje a sejtek védőbevonatát, és belülről megölje a őket. Ezenkívül pedig lassítja az alkohol elpárolgását is, így több idő marad a fertőtlenítésre.

 

Miért is jó az alkoholos tisztítószer?

 

A webáruházunkban található, célzottan antimikrobiális spektrummal rendelkező alkoholos tiszítószereink hatékonyan szállnak szembe a kórokozókkal. A szórófejes kivitelüknek köszönhetően kifejezetten rövid idő alatt, a felülettel való érintkezés nélkül tisztíthatjuk meg és baktériumentesíthetjük a környezetünket. 

 

Csak egy a fontos, hogy egyenletesen vigyük fel őket, mivel a nem megfelelő módon való felhasználásuk ronthatja az eredményességet. 

 

Milyen felületek tisztíthatóak vele?

 

Elsősorban gyorsan és hatékonyan távolíthatjuk el a zsíros lerakódásokat a munkalapokról, a szekrényekről, a főzőlapokról és a csempézett területekről, ha alkoholos tisztítószerrel átitatott szivaccsal vagy mikroszálas kendővel töröljük le őket. Ezenkívül foltmentessé varázsolhatóak a mosogatók és a csaptelepek, a rozsdamentes acél készülékekről nem is beszélve. 

 

A kórokozók terjedésének megelőzése érdekében pedig fontos rendszeresen tisztítani vele a gyakran megérintett felületeket és tárgyakat, például a kilincseket és a villanykapcsolókat. 


Nemsokára ismét jövünk pár remek új cikkel, de addig is nézz szét a blogunkon még több hasznos tartalomért.